Doorzoek site

U bent momenteel op:

Inzicht in pensioenen big

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Inzicht in pensioenen

Alles over pensioenregelingen
Henk van Embden, Loek van den Broek

Schrijf de eerste review

€ 42,35

Beschrijving

Stijgende pensioenpremies en niet meer stijgende en zelfs dalende pensioenen zijn actuele onderwerpen. En die raken bijna elke Nederlander Want per slot van rekening moet je in een werkzaam leven van rond 40 jaar, nog gemiddeld 15 jaar na je pensioendatum je uitgaven financieren. En dat is dan alleen nog maar het ouderdomspensioen.
Toch is pensioen geen populair onderwerp. De meeste mensen laten dat over aan specialisten. De overheid stimuleert aandacht voor het pensioen. Zij verplicht werkgevers inhoudelijke informatie over de pensioenregeling aan haar werknemers te verschaffen. P&O’ers zijn de meest aangewezen personen om die uitleg te geven. Maar ook ondernemingsraadsleden en bestuurders van pensioenfondsen zijn vaak vraagbaak.

Dit boek is bedoeld voor functionarissen die voor hun werk met pensioenen te maken hebben, maar daarin geen specialisten zijn. Het geeft een stevige basis om goed beslagen met pensioenen aan het werk te gaan en de informatiefunctie naar de medewerkers te vervullen. Voor financiële managers is het boek nuttig, omdat het inzicht geeft in de financiële aspecten van pensioenen.

Gelardeerd met praktische voorbeelden krijgt u een gedegen overzicht van ons pensioenstelsel, de -wetgeving, soorten regelingen en systemen en de fiscale aspecten. Specifieke situaties, zoals uitdiensttreding, scheiding en waardeoverdracht worden praktisch uitgelegd. Ook gidst het boek u door financieringsonderwerpen, winstdelingssystemen en wijzigingsprocedures voor pensioenregelingen.

Pensioenspecialist Henk van Embden heeft samen met HR-auteur Loek van den Broek over de complexe pensioenmaterie een goed leesbaar boek geschreven. Het helpt niet-deskundigen verder en steekt vakmatig ook degelijk in elkaar. Het is daarom ook goed te gebruiken als naslagwerk.

Extra informatie

ISBN-13 9789058833389
Aantal pagina s 156
Jaar van uitgave 2009
Bindwijze Paperback
Taal Nederlands
 

Top verkopen deze week

In samenwerking met: Managementboek.nl